Team NXTGEN

Eigen schaatsploeg Leerdam en Verweij heet NXTGEN.

Eigen schaatsploeg Leerdam en Verweij heet NXTGEN.
14/08/2020 / by Sanne in Bekendmaking ploeg

De nieuwe schaatsploeg van Jutta Leerdam en Koen Verweij is officieel. Het team heet NXTGEN en zal naast Leerdam en Verweij vooral bestaan uit schaatstalenten. Wie dat zijn, wordt pas later bekendgemaakt.

Het team wordt begeleid door de Russische schaatscoach Kosta Poltavets, die al eerder met Verweij samenwerkte in aanloop naar de Olympische Spelen van 2018, en oud-schaatser Jan Bos als assistent-coach.

“Ik ben dit traject begonnen omdat ik dit zie als mijn laatste twee jaar als schaatser”, aldus Verweij. “Ik wil het in die jaren goed hebben geregeld en er honderd procent vertrouwen in hebben. Ik wil graag iets achterlaten in het schaatsen waar het om de schaatsers draait.”

— Koen Verweij

Verweij vierde zijn grootste successen in 2014, met een gouden medaille op de WK allround en de ploegenachtervolging bij de Olympische Spelen in Sotsji. Leerdam beleefde afgelopen seizoen haar doorbraak met een wereld- en Europese titel op de 1.000 meter. In Salt Lake City bleef ze op die afstand maar een fractie boven het wereldrecord van de Amerikaanse Brittany Bowe.

“Ik heb voor deze route gekozen vanwege Kosta, Jan en de staf”, vertelt Leerdam. “Ik heb superveel vertrouwen in deze route. Mijn doel is na zo’n succesvol seizoen niet een, maar twee stappen bovenop mijn niveau te doen en dat zie ik hier wel gebeuren.”

— Jutta Leerdam

Sponsors

Leerdam en Verweij reden afgelopen seizoen voor Reggeborgh. Aan die samenwerking kwam in april een einde, nadat onderhandelingen over een nieuw contract op niets uit waren gelopen.

Momenteel wordt in samenwerking met een groep ondernemers gewerkt aan de verdere inrichting van NXTGEN en het vinden van extra sponsorinkomsten.

Artikel NOS. Lees artikel op NOS.nl

Tags:

Leave a comment